Om Pelr.dk

Kært barn har mange navne. Og for rigtig mange er deres pelargonier “kære børn”. Pelargoniernes kælenavn er “peller”, som egentlig burde staves og udtales “pelar”, så for at slippe udenom vokalen, har jeg valgt at kalde sitet her pelr, som snildt kan udtales peller. 

Jeg hedder Isabelle – og for 7 – 8 år siden kendte jeg kun til to slags pelargonier. Den ene med lyserød  blomst (Dronning Ingrid-typen), den anden med rød blomst, men ellers samme type. Du ved, dem man kan købe i ethvert supermarked. Ikke specielt interessante, så dem havde jeg forlængst afskrevet.
Men så kom jeg på besøg hos en mand, der havde de smukkeste og mest usædvanlige blomster stående i massevis. Det var pelargonier. Og jeg fik et par små stiklinger med hjem. 

Det kom til at udvikle sig. Da jeg var nået op på 10-15 stykker tænkte jeg, at mit maximale antal måtte være 20. Det blev så forhøjet til 25 og så begyndte det simpelthen at gå galt for mig. Så dette er en advarsel ;-). Man bliver bidt af disse smukke og unikke blomster. “Sygdommen” pelargonitis er utrolig smitsom. Jeg har nu langt over 100 forskellige pelargonier, vi nærmer os de 200 … Og så laver jeg selv små nye planter og sender “ud i verden”. Ofte også rene stiklinger, dvs. rent afklip.

I mine første år 
brugte jeg virkelig meget tid på at surfe rundt på nettet for at finde informationer om pelargonier. Det gør jeg sådan set stadig. Men nu vil jeg gerne dele noget af alt det, jeg finder ud af.
Så – udover at præsentere mine egne pelargonier – vil jeg gerne hjælpe andre til dels at få lidt generel viden om pelargonier og deres pasning dels at finde nogle af de interessante websteder.

Under fanen “Links” kan du finde links til nyttige informationer og interessante sites. Der er ikke så mange endnu, men der kommer flere efterhånden. I sagens natur kan der aldrig komme links til ALT om pelargonier. Men især hvis du er ny “i faget”, kan det være en god starthjælp. Finder du sites eller andet, der burde lægges et link til, må du meget gerne skrive det til mig. 🙂.
Under fanen “Pasning” vil der også være links til sites, der omtaler skadedyr og sygdomme hos pelargonier.

Opdateret den 24.06.2022